Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στην ιστοσελίδα μας

Διαμονή

Το ξενοδοχείο "Αίγινα" βρίσκεται σε μία από τις ιστορικότερες περιοχές του νησιού, καθώς σε μικρή απόσταση από αυτό δεσπόζει ο ναός του Απόλλωνα, γνωστότερος σήμερα ως "Κολώνα". Ο ναός βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο που καταλήγει στην παραλία της "Αύρας". Πρόκειται για μία περιοχή περίπου 200 μέτρα από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας με ιδιαίτερη - χαρακτηριστική φυσιογνωμία. Τον Αύγουστο στην παραλία της Αύρας πραγματοποιείται ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά φεστιβάλ της χώρας μας, το Φεστιβάλ Διεθνούς Μουσικής Αίγινας, ενώ στο ίδιο σημείο βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας, το πρώτο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας μας.

Το λιμάνι της Αίγινας διατηρεί τη φινέτσα της πρώτης πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους, ενώ περιμετρικά από το ξενοδοχείο και σε μικρή ακτίνα βρίσκονται σημαντικά κτίρια όπως ο "Πύργος του Μαρκέλλου" που χρησιμοποιήθηκε από την πρώτη Κυβέρνηση, ενώ σε απόσταση περιπάτου βρίσκεται το "Κυβερνείο" ιστορικό κτίριο και αυτό, όπως και ο περίφημος Μητροπολιτικός Ναός της Αίγινας ο γυναικωνίτης του οποίου χρησίμευσε ως πρώτη βουλή. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Εϋνάρδειο που ανήκει και αυτό στα λεγόμενα Καποδιστριακά κτίρια και είχε στεγαστεί το πρώτο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελλάδας.

Σε απόσταση περιπάτου βρίσκονται επίσης δεκάδες cafe στην παραλία της Αίγινας, πολλά καταστήματα για ψώνια και η κεντρική αγορά του νησιού. Στο λιμάνι μπορείτε να απολαύσετε ένα ούζο κάτω από το παλιό δημαρχείο της Αίγινας ή να ψωνίσετε από τα καΐκια που πουλούν φρούτα - μια πραγματικά διαφορετική εμπειρία. Κάθε χρόνο στην παραλία της Αίγινας κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Φιστικιού που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες. Κατά τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο μας, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας. Εκτός από τα εκθέματα, στον πρώτο όροφο, που καταγράφουν και παρουσιάζουν τη λαογραφική παράδοση της Αίγινας, στην αυλή και στην αίθουσα του ισογείου γίνονται δεκάδες ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εικαστικές εκθέσεις.